nieuws

Verbond steunt Teleac- serie voor basisscholen

Archief

Het Verbond van Verzekeraars is via Centiq betrokken bij een nieuw televisieprogramma voor leerlingen van basisscholen over financiële zaken en risico’s.

Het gaat om de soapserie ‘Alles heeft zijn prijs’, die Teleac vanaf 1 februari gaat uitzenden. Dat gebeurt binnen het in de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs veel bekeken School-tv Weekjournaal. De soapserie is bedoeld om leerlingen inzicht te geven in sparen, verstandig omgaan met geld en financiële risico’s.
Elke aflevering eindigt met een cliffhanger. Het gaat daarbij vooral om keuzes. Welke keuze zullen de personages maken? En welke gevolgen heeft die keuze? Na de uitzending kunnen de leerlingen op de website schooltv.nl een aantal vragen beantwoorden om zo bij een vervolgfilmpje te komen.
De serie is een van de projecten van ‘Centiq wijzer in geldzaken’, dat financieel en met kennis wordt ondersteund door het Verbond van Verzekeraars.

Reageer op dit artikel