nieuws

Verbond schuift niet aan bij platform beleggingspolissen

Archief

Het Verbond van Verzekeraars wil niet overleggen met het nieuwe Onderzoeksplatform Beleggingsverzekeringen, een initiatief van de Consumentenbond, de Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters. “Wij hebben geen reden om aan te nemen dat we branchebreed tekort zijn geschoten in de informatievoorziening en hebben daardoor geen rol in het onderzoek”, aldus het Verbond.

Individuele klanten die op dit punt zorgen hebben, kunnen zich wenden tot hun tussenpersoon of verzekeraar, meldt het Verbond. Wel start er binnenkort overleg over de komende aanbevelingen van de Commissie De Ruiter om de informatie voor polishouders te optimaliseren.
Bijsluiter
De AFM heeft vorige week verzekeraars en andere financiële instellingen gekapitteld over financiële reclames en de inhoud van de bijsluiter. De Financiële Bijsluiter zou niet aan de wettelijke regels voldoen, en ook per verzekeraar grote onderlinge verschillen laten zien, aldus de AFM.
Het Verbond sluit zich aan bij die kritiek. “Wij streven naar eenduidige bijsluiters en roepen onze leden op gehoor te geven aan de kritiek van de AFM”, aldus woordvoerder Hennie Zoontjes.
Om de kennis van verzekeraars en andere aanbieders over de Financiële Bijsluiter wat bij te spijkeren, biedt de AFM op 21 december een workshop aan. “Wij willen marktpartijen stimuleren om de wettelijke regels op het gebied van de bijsluiter en de risicometer zo spoedig mogelijk na te leven”, aldus de toezichthouder. Leergierige verzekeraars kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 020-551.06.43.

Reageer op dit artikel