nieuws

Verbond: premierestitutie bij opzegging autoverzekering

Archief

De verzekeraars is gevraagd te veel betaalde autopremies niet langer te reserveren voor ten hoogste drie jaar, maar te restitueren aan de verzekeringnemer.

Dit is één van drie aanbevelingen die het bestuur van de afdeling motorrijtuigen van het Verbond van Verzekeraars heeft gedaan aan de maatschappijen.
De adviezen vloeien voort uit overleg tussen de Consumentenbond en Ombudsman Schade over een aantal knelpunten op het gebied van de autoverzekering, waaronder de premiesrestitutie bij tussentijdse verkoop. Indien er geen reden is om misbruik te veronderstellen, adviseert het bestuur van de afdeling motorrijtuigen te veel betaalde premie terug te geven.
Meer duidelijkheid
Verder geeft het bestuur de verzekeraars in overweging, hetzij in de toelichting op de polisvoorwaarden, hetzij via acceptanten en tussenpersonen meer duidelijkheid te scheppen over de gevolgen van schadevergoeding na autodiefstal.
Volgens het bestuur kunnen verzekerden niet begrijpen waarom schadevergoeding na autodiefstal leidt tot het in rekening brengen van het eigen risico en een terugval op de bonus/malus-ladder.
Tenslotte worden verzekeraars geadviseerd bij de aanvraag van en/of mutatie in een verzekering, te vragen naar de werkelijke bestuurder en naar de tenaamstelling van het kenteken. Indien gegevens afwijken, zal de reden daarvan door verzekeraar en/of de tussenpersoon moeten worden aangegeven, zonodig via onderzoek voor de acceptatie.

Reageer op dit artikel