nieuws

Verbond kijkt graag naar dark room

Archief

De eerste landelijke editie van de Fotoprijs van het Verbond van Verzekeraars is gewonnen door David Galjaard met zijn foto van een lege dark room.

Na twee op de Haagse regio gerichte edities van de Fotoprijs Verbond van Verzekeraars, had de jongste editie voor het eerst een landelijk karakter. Deelname stond open voor laatstejaarsstudenten fotografie aan kunstacademies. Zestig deelnemers waren in totaal goed voor meer dan tweehonderd inzendingen.
Het thema was ditmaal ‘risicoverleiding’ en volgens de jury is dit het beste ingevuld door David Galjaard, studerend in Den Haag. Zijn foto ‘Glory Hole’ laat een lege, met tl-buizen verlichte dark room zien. “Een door zijn eenvoud schokkend beeld van een heel bepaalde werkelijkheid, waarin verleiding en risico aan elkaar vastgeklonken zitten. De foto is een duidelijk registrerend, haast klinisch beeld met een sterk suggestieve inslag die de kijker aanzet tot denken. Dat is wat een goede foto doet”, aldus de jury.
Een selectie van 35 inzendingen is tot en met donderdag 26 januari te bezichtigen in het Atrium van het Haagse stadhuis.
van _ 3.500.

Reageer op dit artikel