nieuws

Verbond: hoog risico bij verse polishouder

Archief

Van de mensen die onlangs een levensverzekering hebben gesloten, overlijdt 16% in de eerste twee jaar na afsluiten van de polis. Dat percentage ligt drie keer zo hoog als bij gewone verzekerden.

Dat heeft het Verbond eind december in een brief aan minister Borst meegedeeld. De statistieken zouden de basis vormen voor het voorgenomen advies aan de leden om per 1 maart voor alle levensverzekeringen een machtiging tot inzage in medische dossiers te vragen aan verzekerden. Daarmee moeten fraudeurs effectief worden aangepakt.
Het Verbond zegt zich te baseren op een onderzoek van een aantal verzekeringsmaatschappijen, gehouden in 1997. Over welke verzekeraars het gaat of hoeveel, wil het Verbond niet zeggen. Ook is onduidelijk hoe groot de populatie is waarop de opzienbarende conclusie is getrokken. Over welke periode het onderzoek zich uitstrekt is evenmin bekend. “Het is een representatief onderzoek”, weet het Verbond. Het onderzoek en het bekend worden van de belangrijkste conclusie zou los staan van de actuele discussie over het keuringsverbod bij pensioenverzekeringen.

Reageer op dit artikel