nieuws

Verbond en zorgverzekeraars ondertekenen regresconvenant

Archief

Het Verbond van Verzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) hebben het convenant Regres zorgverzekeraars/aansprakelijkheidsverzekeraars ondertekend.

Dit convenant omvat vaste afspraken over vergoedingspercentages, die gelden als een zorgverzekeraar zijn ziektekosten verhaalt op een aansprakelijkheidsverzekeraar.
Het convenant moet er vooral voor zorgen dat de kosten binnen de perken blijven, zoniet voorkomen worden. Bij verkeersongevallen gaan de aansprakelijkheids- en zorgverzekeraars van de gedupeerden vaak met elkaar in overleg om de (im)materiële schade vast te stellen en te inventariseren welke partij aansprakelijk is. “Niet zelden gaat dat gepaard met juridische procedures en daarvoor moeten administratiekosten worden gemaakt. Als bij ieder geval aard en omvang van de administratiekosten moeten worden beoordeeld, is dat zowel voor de verhalende als de aansprakelijke partij inefficiënt en kostbaar”, aldus Verbondsvoorzitter Niek Hoek.
Hoek (rechts), Verbond-directeur Richard Weurding (staand, links) en ZN-directeur Martin Bontje lachen tevreden na ondertekening van het regresconvenant (foto: Pieter Pennings).

Reageer op dit artikel