nieuws

Verbond bouwt nieuwe statistiekdatabank

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft een nieuw informatiesysteem laten bouwen voor de verwerking van verzekeringsstatistieken. Hierdoor kan men de statistieken sneller verwerken en met elkaar combineren. Het systeem is gebouwd door de ICT-bedrijven SAS en Ordina. Volgens Jan van Rijckevorsel, manager van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS), is het nieuwe systeem hard nodig om aan de “groeiende behoefte aan cijfers te voldoen”. Met de komst van het nieuwe systeem zijn veel handmatige en controlewerkzaamheden verleden tijd en is er meer tijd voor analysewerkzaamheden.

Het CVS heeft volgens Van Rijckevorsel de afgelopen drie jaar een enorme toename aan activiteiten gezien. “Verzekeraars willen meer dan ooit inzicht hebben in bepaalde risico’s én weten hoe de branche ervoor staat.” Daarnaast wil het Verbond zelf cijfermatige ondersteuning in de belangenbehartiging, zodat kan worden ingeschat wat er op verzekeraars afkomt en hoe daar in de lobby op kan worden ingespeeld. Het nieuwe informatiesysteem is vanaf 15 juni operationeel.

Reageer op dit artikel