nieuws

Verbond bepleit strakke termijnen bij offertes ziektewetverzekering

Archief

Hou met betrekking tot dekking met terugwerkende kracht voor de ziektewetverzekeringen absoluut vast aan 1 mei als ultieme datum waarop de offerte moet zijn aangevraagd. Dat hield het Verbond van Verzekeraars begin vorig week de betrokken verzekeraars per circulaire voor.

Voorts gaf het Verbond het dringend advies de geldigheidsduur van alle vóór 1 mei aangevraagde offertes “zodanig aan te passen dat deze uiterlijk 3 weken na 1 mei afloopt”.
Aegon maakte vrijdag jl. wereldkundig, dat zij de geldigheidsduur van haar offertes had verlengd, en wel als volgt: – offertes die zijn uitgebracht vóór 1 mei blijven geldig tot 1 juni; – offertes die zijn aangevraagd vóór 1 mei maar uitgebracht na 1 mei, hebben een geldigheidsduur van 4 weken gerekend vanaf de datum van de offerte. Ook bij andere maatschappijen bleek de ‘3 weken’-suggestie problemen te ontmoeten. “Uit onze offerte-programmatuur rolt standaard een geldigheidsduur van 1 maand”, aldus de Nieuwe Hollandse Lloyd.

Reageer op dit artikel