nieuws

Verbond adviseert verzekeraars maatregelen tegen autodiefstal

Archief

Om de terugdringende schadelast door criminaliteit in de branche autoverzekeringen terug te dringen, zullen verzekeraars extra preventiemaatregelen moeten nemen.

De schadelast voor autoverzekeraars bedroeg vorig jaar rond f 500 mln als gevolg van criminaliteit, waaronder autodiefstallen. Het resultaat na rente voor de cascoverzekering was 9% negatief. Om deze schadelast te verminderen, is het Verbond van Verzekeraars een groot voorstander van een actief anti-diefstalbeleid.
Op basis van de schadecijfers van het Centrum voor de Verzekeringsstatistiek worden de volgende maatregelen geadviseerd aan (verzekerden van) verzekeraars voor bepaalde categoriëen personenauto’s: -het merken van alle ruiten met het kenteken en afkorting ‘NL’ van personenauto’s tot maximaal vijf jaar oud; -het installeren van een erkend blokkeringssysteem met minimaal tweevoudige startonderbreking in diefstalgevoelige middenklasse-auto’s tot vijf jaar oud; -het installeren van enkelvoudige startonderbreking, omtrek- en binnenbeveiliging (radarsysteem) en sirene met noodstroomvoorziening in extra diefstalgevoelige auto’s tot vijf jaar oud met een waarde vanaf f 60.000, zoals cabriolets, sportieve auto’s, en luxe duurdere personenwagens; -het aanbrengen van een blokkeringssysteem met minimaal tweevoudige startonderbreking in auto’s ouder dan vijf jaar.
Het Verbond wil álle auto’s gemerkt zien.

Reageer op dit artikel