nieuws

Verbetering van aanbevelingen norm-vergoeding personenschade

Archief

De aanbeveling van het Nationaal Platform Personenschade (NPP) voor kilometer- en ziekenhuisdaggeldvergoeding in letselschadedossiers is verruimd.

Het normbedrag van 40 cent per gereden kilometer met een personenauto geldt nu voor de eerste 2.000 km per schadejaar (was 1.000 km).
Het normbedrag van f 50 ziekenhuisdaggeldvergoeding geldt nu voor elke ziekenhuisopname naar aanleiding van het ongeval en niet meer alleen voor de eerste opname. Voorts zijn voor beide regelingen duidelijkere afspraken gemaakt over de indexering.
De gewijzigde aanbeveling is ingegaan op 1 maart. Op reis- en verblijfkosten die zijn gemaakt tussen 25 februari 1999 (datum van invoering van de aanbeveling) en 1 maart 2000 is de oorspronkelijke regeling nog van toepassing.
Goed bekend
Zoals destijds aangekondigd, zou de aanbeveling een jaar na de introductie worden geëvalueerd. Uit ervaringen van NPP-deelnemers komt naar voren dat de aanbeveling goed bekend is. “Schaderegelaars, belangenbehartigers en experts hanteren de gedragslijn. Belangenbehartigers in Terwee-zaken (schadevergoeding voor slachtoffers van strafbare feiten -red. AM) blijken de regeling ook te gebruiken”, aldus het NPP.

Reageer op dit artikel