nieuws

Vektis werkt met zeven zorgverzeke- raars aan systeem voor benchmarking

Archief

Hoe scoren wij ten opzichte van de concurrenten? Wordt er bij ons doelmatig gewerkt? Om op deze en andere vragen reële antwoorden te kunnen krijgen, ontwikkelt Vektis samen met zeven zorgverzekeraars een systeem voor benchmarking, een vorm van bedrijfsvergelijkend onderzoek.

Voor zo’n gefundeerde vergelijking met andere zorgverzekeraars levert Vektis, het verzelfstandigde statistiekbureau van Zorgverzekeraars Nederland, moderne hulpmiddelen, op basis van wederkerigheid.
Aan het proefproject hebben meegewerkt: Nationale-Nederlanden, Zorg en Zekerheid, Ohra, De Goudse, Zilveren Kruis, VGZ en De Friesland. Zij hebben gezamenlijk een marktaandeel van ongeveer 35%.
Anoniem
Bij het systeem wordt uitgegaan van zeven cruciale parameters, die het prestatieniveau en de strategische positie in kaart brengen: strategie, financieel, interne performance, commercieel, tevredenheid werknemers, klanttevredenheid en tevredenheid maatschappij.
“Natuurlijk worden alle aangeleverde gegevens anoniem en met grote discretie behandeld”, houdt Vektis nieuwe geïnteresseerden voor. De zorgverzekeraars worden vergeleken op basis van ongeveer 120 variabelen, zoals o.m. omzet, marktaandeel, inkoop, solvabiliteit, kosten, netto opbrengst en telefonische bereikbaarheid. Eind vorig jaar is de uitwerking van een prototype afgerond, meldt het bureau in zijn relatieblad Vektis Informa.

Reageer op dit artikel