nieuws

Veilingsite voor verzuimcontracten

Archief

Op www.ziekteverzuim-veiling.nl kunnen werkgevers hun ziekteverzuimrisico melden, waarop een aantal verzekeraars offerte uitbrengt. Op deze manier vinden de werkgevers snel en makkelijk de beste en goedkoopste verzekering.

De site is een initiatief van SEZ, een in medische verzekeringen gespecialiseerd intermediair in Reeuwijk en van de vergelijkingssite www.geencentteveel.nl. “Hiermee realiseren wij transparantie in voorwaarden en prijs en helpen wij de ondernemers veel geld te besparen”, zegt SEZ-directeur Gerard Massaar. Nadat een werkgever zijn bedrijfs- en verzuimgegevens op de site heeft gemeld, worden deze automatisch aangeboden aan alle deelnemende verzekeraars. De verzekeraars brengen offerte uit, zien elkaars bod en kunnen tot de sluitingsdatum desgewenst een verbeterd aanbod doen. Alle partijen blijven tot dan anoniem.
Na afloop van de veiling ontvangt de werkgever binnen twee werkdagen van SEZ de beste aanbiedingen. “De ondernemer krijgt van ons de voordeligste offertes, met een toelichting op dekkingsverschillen, zodat hij zijn keuze niet uitsluitend op prijs hoeft te baseren”, zegt Massaar. Aan de veilingsite werken de belangrijkste aanbieders van ziekteverzuimpolissen mee: AIG, Amev, ASR, Avéro Achmea, AXA, Centraal Beheer Achmea, Delta Lloyd, Fundum, Generali, De Goudse, Rijnmond (Menzis), en assuradeur Turien. “We zijn nog met een paar verzekeraars in gesprek.”
Proefperiode
Hoewel SEZ niet met de site aan de weg timmert, bleek in de proefperiode dat vele ondernemers de weg naar de site wel weten te vinden. “Een deel van hen is op de site terecht gekomen via www.geencentteveel.nl.”, zegt Massaar. “Dat is een consumentensite, maar het blijkt dat veel MKB-ondernemers hun licht opsteken via consumenteninformatie. Verder attenderen wij, als het toevallig zo uitkomt, onze relaties op de nieuwe site.” Kort voordat de site officieel de lucht inging, was de eerste koop al totstandgekomen.” Het betreffende bedrijf had een polis met een premie van e 21.000 en sluit er nu één met dezelfde voorwaarden voor een premie van e 18.500″, zegt Massaar.

Reageer op dit artikel