nieuws

Veertig medewerkers weg bij Aegon-dochter Elan

Archief

Bij intermediairbedrijf Elan, 100% dochter van Aegon, zijn na de schorsing van de directieleden John Jorritsma en John van der Werff november vorig jaar veertig van de 160 personeelsleden vertrokken.

De geschorste directeuren Jorritsma en Van der Werff zijn inmiddels ontslagen. Volgens Aegon werden zij op een zijspoor gezet omdat de continuïteit van Elan in gevaar was gekomen en er verliezen werden gelden (zie AM 23, 1 december 2000). “Er wordt hard gewerkt om van Elan weer een winstgevende onderneming te maken”, aldus interim-manager Louk Pinckaers. Elan is op jaarbasis goed voor een provisie-omzet van zo’n f 20 mln.
Bouwman
Ondertussen lijkt het faillissement van het Drentse Bouwman Consultancy (Westerbork) een flinke staart te gaan krijgen voor hoofdverzekeraar en financier Aegon. De maatschappij wordt door 52 particuliere klanten van Bouwman aansprakelijk gesteld voor hun verdwenen beleggingsgelden. De claim van de Stichting Gedupeerden Bouwman Groep behelst ruim f 5,6 mln.
Aegon weert elke aansprakelijkheid af door te stellen dat de maatschappij niets met het vermogensbeheer van Bouwman te maken heeft gehad. De gedupeerden vinden echter dat Aegon minstens mede-verantwoordelijk is, omdat de verzekeraar klanten doorverwees naar Bouwman, de grote financier was van het intermediairbedrijf en zelfs personeel leverde.
Assuvast
Het vorig jaar failliet verklaarde Assuvast uit Drachten (59 medewerkers) is sinds 1 februari weer ‘in de lucht’. Vanuit Dronten worden onder de gelijkluidende naam Assufact de activiteiten voortgezet. Ditmaal is niet Erwin van der Ark (31) de eigenaar van het intermediairbedrijf maar zijn vader Geert van der Ark (63). Van der Ark senior is bekend van eerdere activiteiten in de natura-uitvaartbranche zoals Extura en Sedina.
Fred Schokker (55) staat te boek als feitelijk leider van de onderneming, die tevens als handelsnamen gebruikt Assufin en Assuvastgoed. De internetsite www.assufact.nl is een kopie van de oude site www.assuvast.nl. Met welke verzekeraars zaken wordt gedaan, is niet bekend.

Reageer op dit artikel