nieuws

‘Veel voetballers weten nog steeds niet hoe het werkt’

Archief

‘Veel voetballers weten nog steeds niet hoe het werkt’

Oud-profvoetballer Dick Schoenaker (45) is assurantie-adviseur bij Kentron, de nieuwe naam voor de combinatie van de Kooijman Groep, ‘PRU’ en Sibbing+Wateler. Schoenaker, die onder meer tal van jaren deel uitmaakte van de hoofdmacht van Ajax en nu in Ajax 4 speelt, is sinds 1986 actief in de assurantiebemiddeling. In het eerste nummer van het huisorgaan Kentron Profiel zegt Schoenaker: “Eigenlijk ben ik te vroeg geboren; als je ziet wat profvoetballers nu krijgen. Eén ding weet ik zeker sinds ik in de verzekeringen zit: voetballers waren in mijn tijd slecht verzekerd. Destijds miste je het advies. Ik heb nu wat oud-spelers in mijn portefeuille, zodat ze zich minder zorgen hoeven te maken over hun toekomst. Vooral die grote groep onder de top wil ik waarschuwen. Zij weten nog steeds niet hoe het werkt. Ze kunnen nu wat wegzetten voor later en er toch nog goed van leven. Daar zijn wij voor. Om hen daarover te adviseren.”
Dick Schoenmaker in zijn doordeweekse tenue.
Amsterdamse assurantie- voetbaltoernooi: september
Het jaarlijkse Amsterdamse Assurantievoetbaltoernooi, dat normaliter in mei wordt gehouden, zal dit jaar plaatsvinden op de maandagen 7 en 14 september. De organiserende Commissie Sport en Ontspanning van de Amsterdamsche Beurs Club is bezig met het wijzigen van de opzet. Eén van de redenen van de verplaatsing is de hoop dat het animo voor zo’n toernooi bij het begin van het seizoen groter is dan aan het eind. Voorts wordt ook gedacht aan de mogelijkheid van combinatieteams naar branche of locatie. Voor meer informatie en eventuele suggesties kan men contact opnemen met Wiebe Westerhof, tel. 020-666.66.66.
Verzekeringen Beach Event ’98
Op zaterdag 11 juli wordt in Bergen aan Zee voor de vijfde maal in successie het Verzekeringen Beach Event gehouden. Kernpunt is het beachvolleyballtoernooi “wederom in een tropische ambiance compleet met palmbomen, hangmatten, ‘zonnige’ muziek en tropische live-acts”, aldus organisator Bakker & Clients. Aan dit mede door Assurantie Magazine gesponsorde toernooi werd in 1997 deelgenomen door het recordaantal van veertig gemengde teams uit de assurantiewereld. De winnende ploeg was een van de teams van TVM.
Deelname kost f 115 per persoon. Behalve het volleybaltoernooi krijgt men hiervoor een lunch, een barbecue, en een beachparty. Voor meer informatie: Bakker & Clients, telefoon 020-638.32.64.
Jacobs een beetje ziek van opties
ING-topman Aad Jacobs zat behoorlijk in zijn maag met de (omvang van de) beloningsregeling in de vorm van opties op de aandelen van het eigen concern. In het personeelsblad ING Nieuws verklaarde Jacobs begin deze maand dat die regeling voor hem niet had gehoeven. Hij stelde dat dit soort regelingen min of meer waren opgedrongen door buitenlandse beleggers. “Zij vinden dat je zonder aandelenbelang geen betrokkenheid bij ING uitstraalt.” Volgens Jacobs is de optieregeling voor de ING-top relatief bescheiden, maar toonde hij begrip voor de maatschappelijke commotie. Amper een week later kwam het bericht dat besloten was de optieregeling voor de ING-bestuurders te halveren.
FairGo actief met beursspel
Tijdens de recentelijk in de Amsterdamse RAI gehouden Nationale Carriè_e Beurs tracteerde Achmea-dochter FairGo Leven de bezoekers op een Beurs Index-spel. Dit spel is een variant op de Amerikaanse ‘monkey-index’. De 330 deelnemers moesten met ballen vijf aapjes omgooien. Elke aap correspondeerde met een op de Amsterdamse effectenbeurs genoteerd fonds uit de AEX Index. De vijf getroffen fondsen gingen elk voor 20% in een beleggingsportefeuille. Na sluiting van de Amsterdamse effectenbeurs op maandag 20 april werd bekeken wie van de deelnemers aan dit spel het hoogste rendement had behaald over een periode van twee dagen: vrijdag 17 en maandag 20 april. FairGo Leven nam deel aan deze beurs om enerzijds studenten te interesseren voor een loopbaan de maatschappij, anderzijds om de filosofie achter haar Beurs Index-producten te promoten.
De standbemanning van FairGo Leven op de Nationale Carrièrebeurs. Vanwege het ‘monkey-spel’ kon uiteraard een gorilla niet ontbreken.

Reageer op dit artikel