nieuws

‘Veel verzekeraars hebben te weinig verstand van aov’

Archief

Een toenemend aantal verzekeraars ziet brood in aov’s voor de academisch gevormde vrije beroepsbeoefenaren, maar vele hebben volgens voorzitter dr F.A.J. van Hussen van niche-verzekeraar Movir te weinig kaas van de aov gegeten.

“Concurrentie is prima. Het probleem is alleen dat wij te veel ontwikkelingen in de markt constateren die er op wijzen, dat veel verzekeraars niet precies weten hoe een goed aov-produkt in elkaar zit. Anders gezegd: de premies zijn af en toe zó laag, dat er wel ongelukken moeten gebeuren.” Dat zei Van Hussen vorige week in zijn jaarrede tot de ledenvergadering van Movir.
25.000 verzekerden
Movir (gericht op medici en paramedici), heeft recentelijk de 25.000ste verzekerde ingeschreven. Dit betekent een voortzetting van de recordgroei die in 1995 werd geboekt, toen het bestand met 1.669 groeide tot 24.363 verzekerden. Het premie-inkomen steeg vorig jaar tot / 154,5 (143,5) mln. De netto winst beliep / 9,6 (11,7) mln.
Movir is bezorgd over de zich sinds eind vorig jaar manifesterende verslechtering in de revalidering, die zich in het eerste halfjaar 1996 heeft voortgezet.

Reageer op dit artikel