nieuws

Veel van Cristo Polis is zoek: de papieren, auto’s en aandeelhouder

Archief

Ruim twee maanden na het faillissement van assurantiebedrijf Cristo Polis in Borger is er nog steeds veel onduidelijk in deze zaak. “De administratie en de bedrijfswagens zijn zoek en ook de mysterieuze Oostenrijkse geldschieter Sandor Szepesi is nog steeds spoorloos.”

Sterker nog: de voormalige eigenaar van Cristo Polis, de Duitser Christian Kraft én de notaris zijn de enigen die deze Oostenrijker ooit hebben gezien. Afgelopen zomer kocht Szepesi de aandelen van Cristo Polis voor het symbolische bedrag van _ 1. Volgens Kraft omdat Szepesi goed was voor een geweldige kapitaalsinjectie in het bedrijf. “Ik heb vooralsnog geen reden om aan de heren te twijfelen, maar het zou niet de eerste keer zijn dat een junk met een exotische naam als stroman wilde fungeren”, zegt curator Van Burg.
De portefeuille van Cristo Polis, dat financieringen van woningverbeteringen regelde, werd in eerste instantie overgedragen aan de voormalige verkoopleider Wim Lubbers. Lubbers, tot voor kort bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF), zou volgens geruchten een nieuwe baan in Rusland hebben. De portefeuille (1.500 relaties) is uiteindelijk overgegaan in handen van DMC-groep in Amsterdam, een onderdeel van ABN Amro.

Reageer op dit artikel