nieuws

Veel belangstelling voor MP4Office

Archief

Tijdens het Sivi-congres introduceerde Meetingpoint zijn nieuwe totaaloplossing voor het intermediair, MP4Office. Vanuit het intermediair was er veel belangstelling. Ruim 150 tussenpersonen bezochten de bijeenkomsten van Meetingpoint.

“Ja, er was inderdaad veel belangstelling en de reacties zijn zeer positief”, zegt marketingmanager Jan Lindeboom na afloop van het Sivi-congres. Met MP4Office zou de tussenpersoon meer tijd moeten krijgen om zich bezig te houden met het adviseren van zijn klanten. Naast een polis- en financiële administratie, waarvoor wordt samengewerkt met CCS en Exact, wordt het hart gevormd door een klantrelatiemanagementsysteem. Hiermee wordt de klantinformatie bijeengebracht. Niet alleen product-en persoonlijke gegevens worden vastgelegd, maar ook de relaties van klanten.
In MP4Office zit ook de mogelijkheid van een klantprofiel en vergelijkingssoftware. Voor deze twee zaken wordt samengewerkt met Infa, dat AfinCenter levert, en MoneyView. De tussenpersoon hoeft niet alle klantgegevens zelf in te kloppen. Verrijking van de klantgegevens vindt plaats door koppeling met externe marketingdatabases waar al veel klantinformatie in zit.
Aan de achterkant van MP4Office wordt gebruik gemaakt van de GIM-technologie. “Wij blijven deze standaard trouw”, aldus directeur Steven Jonkman. Met deze GIM wordt gekoppeld aan de extranetten van de deelnemende verzekeraars, maar ook met verzekeraars die niet deelnemen in Meetingpoint.
Verlies van identiteit
Volgens NVA-directeur Niels Mourits heeft Meetingpoint “veel positieve punten, maar is en blijft het een verzekeraarsplatform”. Volgens hem verliest de tussenpersoon zijn identiteit bij Meetingpoint. “Alles wordt via Meetingpoint geregeld. Dat betekent dat een tussenpersoon alleen nog maar een polis aan de man brengt. Dat maakt van de tussenpersoon meer een agent dan een intermediair”, meent Mourits.
Verder is Mourits van mening dat hierdoor het maken van een ‘inkoopvuist’ tegen verzekeraars nauwelijks meer mogelijk is. “Kan ik dan net zo hard blazen tegen verzekeraars die deelnemen in Meetingpoint? Ik denk het niet.”
Fred Linqq, directeur van systeemhuis Amedia, zegt Meetingpoint welkom te heten in de arena. Hij is van mening dat Amedia met zijn oplossingen ook biedt wat Meetingpoint nu met MP4Office aanbiedt. “Wij hebben het al.”

Reageer op dit artikel