nieuws

Veel animo voor behandeling in het buitenland

Archief

De helft van de Nederlanders is bereid voor een medische ingreep naar het buitenland te gaan als men daar sneller of beter kan worden behandeld. Dit blijkt uit een enquête door het Consumentenpanel Gezondheidszorg, een project van het NIVEL (Nederlands Instituut voor onderzoek van de Gezondheidszorg) dat wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. Voorts blijkt, dat ruim 35% een slag om de arm houdt. Van degenen die daadwerkelijk voor de keus hebben gestaan, is tweederde daadwerkelijk naar het buitenland gegaan. Dat betekent nog niet, dat veel mensen in het buitenland worden behandeld. Van de 947 geënquêteerden kregen het afgelopen jaar slechts 14 zorg in het buitenland. Het panel bestaat uit circa 1.500 huishoudens die een afspiegeling vormen van de Nederlandse bevolking. De huishoudens geven 2 tot 4 keer per jaar hun mening over actuele en beleidsrelevante thema’s omtrent gezondheid en gezondheidszorg.

 
 
 
 
Opmerkingen:

Reageer op dit artikel