nieuws

Veel adviseurs vergeten klant voorlopige dekking te verlenen

Archief

Alle verzekeringsadviseurs vinden het belangrijk dat een consument die een aanvraag voor een levensverzekering indient, voorlopige dekking krijgt voor het overlijdensrisico. Echter, maar een kwart zorgt er in de praktijk voor dat die dekking ook daadwerkelijk wordt verleend.

Tot die opmerkelijke conclusie komt Bureau D&O na een onderzoekje onder de eigen, uit ruim vijfhonderd tussenpersonen bestaande enquêtegroep. De enquête leek vragen naar de bekende weg. Een consument hoeft immers geen premie te betalen voor een voorlopige dekking, terwijl die een uitkering garandeert als de verzekerde komt te overlijden in de periode tussen de aanvraag en acceptatie van de polis.
Toch wordt bij overlijdensrisicoverzekeringen maar in 27% van de gevallen een voorlopige dekking afgegeven; bij gemengde verzekeringen 25%. Liefst zes op de tien adviseurs zet het middel zelden of nooit in (in minder dan 10% van de gevallen). Eén op de acht adviseurs regelt daarentegen in (vrijwel) alle gevallen een gratis voorlopige dekking voor zijn klanten.
TAARTDIAGRAM:
Gebruik voorlopige dekking bij overlijdensrisicoverzekeringen
25% wel
75% niet

Reageer op dit artikel