nieuws

Variant no cure no pay voor advocaten

Archief

Letselschadeslachtoffers kunnen binnenkort een advocaat inschakelen op basis van een ‘no win no fee’-constructie

Dat schrijft staatssecretaris Albayrak (Justitie) in een brief aan de Tweede Kamer. Bij ‘no win no fee’ bepalen cliënt en advocaat vooraf welk honorarium de advocaat in rekening brengt bij winst van de zaak en welk honorarium bij verlies. Bij verlies kan de rekening ook nul zijn. De rekening is altijd gerelateerd aan het aantal bestede uren, in tegenstelling tot ‘no cure no pay’. Bij ‘no win no fee’ kan de advocaat in geval van winst een opslag rekenen variërend van 25% tot 100%. Alle opdrachten worden ter toetsing voorgelegd aan de Orde van Advocaten. De proef start naar verwachting komend voorjaar.

Reageer op dit artikel