nieuws

Van Wijk verlaat bestuur Aegon

Archief

Drs. Henk van Wijk verlaat volgend jaar de raad van bestuur van Aegon.

Van Wijk (55), de financiële man binnen de Aegon-top, gaat op 4 mei 2000 met vervroegd pensioen. Hij wil zich met maatschappelijke activiteiten gaan bezighouden. Zijn opvolger wordt de 49-jarige drs. Jos Streppel, directeur Financiën en daarvoor directievoorzitter bij FGH Bank en Bank Labouchere.
Streppel wordt op zijn beurt vervangen door drs. Ruurd van den Berg (42), thans directeur en Groepscontroller. Michiel van Katwijk (32) is benoemd tot directeur Group Treasury, waar hij al acht jaar actief was. Hij volgt de Amerikaan Bob McGraw (51) op, die vanuit de Verenigde Staten gaat werken.
Tabaksblat
Volgend jaar mei wordt drs. Morris Tabaksblat (61) de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Aegon. Tabaksblat, voormalig topman Unilever, volgt dan drs. Gerard van Schaik op, die de statuaire leefdtijdsgrens heeft bereikt. Tabaksblat is al sinds 1990 commissaris bij Aegon.
Ten slotte treedt Frank Herringer toe tot de raad van bestuur. Herringer, bestuursvoorzitter van de door Aegon overgenomen Amerikaanse maatschappij Transamerica, wordt verantwoordelijk voor de niet-verzekeringsactiviteiten én voor de Aegon-bedrijven in Azië.
Henk van Wijk met vervroegd pensioen

Reageer op dit artikel