nieuws

Van Wijk nieuwe Wagner-partner

Archief

Han van Wijk, oprichter van Hypotrust, wordt per 1 mei directievoorzitter van Wagner & Partners en wordt daarnaast verantwoordelijk voor Operationele Zaken.

Van Wijk (41) studeerde economie in Amsterdam. “Ik wilde altijd al de financiële dienstverlening in. Ik vond dat er vanuit marketingoogpunt nog heel veel in die sector viel te verbeteren”. Na zijn studie werkte Van Wijk acht jaar als hoofd Marketing bij de Postbank. “Dat was vlak voor de privatisering. Er was voortdurend turbulentie en daardoor was het een goede marketingleerschool. Verder leerde ik met grote bedragen en ontwikkelingstrajecten omgaan.” Na de Postbank kwam de Nuts Spaarbank in Den Haag. Van Wijk werd daar directeur van het particuliere bedrijf.
Zeven jaar geleden besloot Van Wijk het zelf te gaan proberen met Hypotrust. “Eigenlijk ben ik steeds in een kleinere organisatie gaan werken. Het voordeel daarvan is, dat je meer effect ziet van je handelen en je je tijd efficiënter gebruikt. Aan de andere kant heeft een organisatie een zekere omvang nodig om professioneel te kunnen werken.” Het aantrekkelijke van Wagner & Partners is voor Van Wijk de combinatie van professionaliteit met de sfeer en slagvaardigheid van een klein bedrijf. “Verder lopen ze voorop met financiële planning als concept. Bij Wagner & Partners keer ik weer terug naar een producentenrol. Het is een snel gegroeide organisatie, waar ik mijn ervaring op kan toepassen. Wat me verder aanspreekt, is dat ze direct bezig zijn met de consument.” Over de reden van zijn vertrek bij Hypotrust: “Het enige wat je op een gegeven moment nog kunt, is groter worden. Het echte spel begint pas als het Europees wordt en dat is nog te vroeg voor Hypotrust.”

Reageer op dit artikel