nieuws

Van Santens WFT-paraplu voor hypotheken is nu operationeel

Archief

De Nationale Hypotheekbemiddelaar, sinds maart actief in het geven van WFT-examentrainingen, fungeert vanaf deze maand ook als aanbrengloket voor tussenpersonen zonder hypotheekvergunning.

Oprichter Gerard van Santen had zijn initiatief twee jaar terug al aangekondigd als ‘WFT-paraplu’, toen nog onder de naam Nationale Hypotheekdesk. Met het ontvouwen van deze paraplu heeft hij gewacht tot de datum van 1 oktober, waarop de overgangsregeling voor WFT-vergunningen niet meer van toepassing is. De verwachting is dat veel kleinere kantoren geen vergunning voor hypotheekbemiddeling aanvragen.
De inkooporganisatie uit Uithoorn verzorgt het hypotheekadvies en betaalt het intermediair een aanbrengvergoeding. Van Santen verwacht komende maand zeker tachtig intermediairs in de boeken te kunnen schrijven.

Reageer op dit artikel