nieuws

Van Nierop twijfelt niet meer over België

Archief

Volmachtbedrijf Van Nierop heeft toegang gekregen tot de Belgische verzekeringsmarkt. Moeder Aegon heeft daartoe een notificatie gekregen van onze zuiderburen.

De notificatie betekent in de praktijk dat Aegon gerechtigd is levensverzekeringen te verkopen in België. Aegon heeft de notificatie speciaal aangevraagd voor dochter Van Nierop, omdat het Amsterdamse volmachtbedrijf voortdurend door tussenpersonen werd benaderd met het verzoek universal-lifeproducten te leveren aan Nederbelgen (Nederlanders met een Belgisch woonadres).
Tom van Nierop motiveert de stap als volgt: “Een aantal van onze tussenpersonen heeft cliënten die in België wonen. Wij stellen het intermediair graag in staat ook deze groep cliënten een optimaal aanbod te doen. De uitbreiding naar de Belgische markt is daarom een logische stap.”
Bijkomend probleem is nog wel dat de Belgische wetgever naast de notificatie van de verzekeraar een inschrijving van het assurantiekantoor verlangt. De inschrijving wordt verzorgd door de Belgische toezichthouder, de Controle Dienst voor de Verzekeringen (CDV). Momenteel hebben ruim 150 Nederlandse tussenpersonen zo’n inschrijving.

Reageer op dit artikel