nieuws

Van Nierop beloont wegwerkers achterstand

Archief

Tom van Nierop heeft zijn medewerkers met een lunch in het Amstel Hotel bedankt voor de inspanningen, die zij gepleegd hebben om de administratieve achterstanden weg te werken.

Een jaar geleden kampte de Aegon-dochter nog met een achterstand van ruim tweeduizend dossiers, wat gemiddeld een verwerkingstijd van drie tot vier weken per dossier opleverde. In vergelijking met veel levensverzekeraars nog vrij redelijk, maar voor een bedrijf dat flexibiliteit en gemak voorstaat een schaamtevolle situatie.
Volgens directeur Tom van Nierop heeft met name Ellen van den Bergh, manager van de veertig personen tellende binnendienst, gezorgd voor de succesvolle aanpak van de achterstanden. “Dit bedrijf staat voor vrijheid: in z’n producten, voor klanten, maar ook voor het personeel”, zo sprak Van Nierop voorafgaand aan de lunch in het Amstel Hotel. “Ellen heeft de vrijheid voor het personeel iets ingeperkt door een paar regeltjes op te stellen. Het resultaat is ernaar.”
De administratieve achterstanden van Van Nierop zijn teruggebracht tot minder dan honderd dossiers en een verwerkingstijd van één dag.
Jaaromzet
Het wegwerken van de achterstanden is gepaard gegaan met een verdere, imposante productiegroei van het volmachtbedrijf. Van Nierop verwacht dit jaar een brutopremie-omzet van f 640 mln te halen, tegen f 410 mln vorig jaar en f 224 mln in 1997.
In de boeken zullen dan zo’n 30.000 universal-lifepolissen geregistreerd staan. Van Nierop: “Bij onze entree bij Aegon hadden we 20.000 polissen, een premie-omzet van f 120 mln en dertig medewerkers. Nu komen we met negentig mensen aan ruim f 600 mln; het aantal polissen is gelukkig minder sterk gestegen.”
De binnendienst van Van Nierop Assuradeuren geniet van een ‘zelf verdiende’ lunch in het Amstel Hotel.

Reageer op dit artikel