nieuws

Van Lierop stapt uit kantoor Van der Kolk

Archief

Directeur en mede-aandeelhouder Jan van Lierop van kantoor Van der Kolk in Breda stapt per 1 juli op. Hij heeft zijn belang verkocht aan het management.

Van Lierop (38) was vier jaar verbonden aan Van der Kolk, waarin hij een aandelenbelang had van 45%. Hij heeft zijn aandelen overgedragen aan algemeen directeur Ivo Kuypers en directielid Dario Borst. Derde directielid Ron Nieuwenhuis, verantwoordelijk voor het volmachtbedrijf, heeft geen belang in het kantoor.
Tot zijn vertrek is volgens Van Lierop besloten in goed overleg met de aandeelhouders. “Meer dan de helft van de tijd ging op aan managementtaken, terwijl ik veel liever vakgericht bezig ben, met financiële planning dus. Dat probleem werd alsmaar groter naarmate het bedrijf verder groeide”, aldus Van Lierop.
Kantoor Van der Kolk is in de afgelopen vier jaar gegroeid van 11 naar 24 medewerkers. De provisie-omzet is gestegen van f 1,1 mln in 1996 naar f 3,5 mln vorig jaar. Toen ook is het bedrijf verhuisd van de Baronielaan naar de Ginnekenweg 161.
Hoe de loopbaan van Van Lierop zich verder zal ontwikkelen, kan hij niet zeggen. “Het zou hoogst onverstandig zijn daarover nu uitspraken te doen. Eerst ga ik zes weken vakantie houden. Daarna zien we wel weer. Er liggen genoeg ideeën op de plank.”
Van Lierop: ” Ik ben liever vakgericht bezig”.

Reageer op dit artikel