nieuws

Van Lanschot wil levenmaatschappij kopen

Archief

Van Lanschot Bankiers is van plan een levensverzekeraar aan het concern toe te voegen. De bank wil tevens een aantal pensioenadviesbureaus beginnen. Doel is een all-financeconcern worden.

Van Lanschot maakte de plannen vorige week bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Volgens bestuursvoorzitter H. Heemskerk wil de middelgrote bank “wel boven het maaiveld uit blijven steken”. Met het oog op de vergaande integratie van financiële instellingen zet Van Lanschot in op expansie.
Van Lanschot wil in 1998 een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs. Met het zo te verkrijgen kapitaal kan wellicht een levensverzekeraar gekocht worden. De prijs van levenmaatschappijen licht evenwel erg hoog, aldus Van Lanschot.
Het assurantiebemiddelingsbedrijf Van Lanschot Chabot, wordt geïntegreerd in de bancaire activiteiten. Vorig jaar boekte Chabot veel succes met het afsluiten van collectieve zorgverzekeringen, die een steeds prominentere plaats innemen in employee-benefitspakketten. Ook werden door Chabot veel aan woningfinancieringen gekoppelde levensverzekeringen – vooral unit-linked – gesloten.

Reageer op dit artikel