nieuws

Van Lanschot Chabot in het nieuw

Archief

Van Lanschot Chabot, het voormalige Van Lanschot Assurantiën, heeft een nieuwe huisstijl, een ander logo én is verhuisd naar een ander pand. Ook heeft het bedrijf, dat sinds eind vorig jaar voor 51% eigendom is van De Goudse, nieuwe partners gezocht om mee samen te werken.

Van Lanschot Chabot heeft een compleet nieuw gezicht gekregen. Behalve een nieuw logo is ook meteen de hele huisstijl opnieuw vormgegeven. Door een verhuizing naar een nieuwe locatie in het Paleiskwartier in Den Bosch staat het bedrijf nu ook in fysiek opzicht los van de Van Lanschot Bank. Directeur Toine Beljaars: “Alle veranderingen geven een belangrijke impuls om met extra energie de uitdagingen van de komende tijd tegemoet te treden. We zijn er nu helemaal klaar voor.”
Een logisch gevolg van verwerving van 51% van de aandelen door De Goudse is dat deze verzekeraar, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari risicodrager wordt van de reisportefeuille van Van Lanschot Chabot. De Goudse breidt hiermee de volmachtactiviteiten verder uit. Het jaarlijks premie-inkomen van deze portefeuille, waarvoor voorheen Elvia risicodrager was, bedraagt _ 1,7 mln. Concreet gaat het om reisverzekeringen voor KroonRekeninghouders, voor ExcellentRekeninghouders en om de polissen van de module Reis van Van Lanschot Summum.
Werknemersplatform
Verder is Van Lanschot Chabot een samenwerking aangegaan met Delta Lloyd en gaat het bedrijf gebruikmaken van het Schade Collectief Online-platform van deze verzekeraar. Hiermee kunnen werknemers van aangesloten bedrijven zelf particuliere schadeverzekeringen aanschaffen en beheren, door te surfen naar de site www.vanlanschotwerknemersplatform.nl. Voor grotere bedrijven met meer dan 250 werknemers wordt een website op maat gemaakt, die kan worden geïntegreerd op het intranet van het bedrijf. Van Lanschot Chabot heeft ruim 6.000 werkgevers in de boeken, met in totaal zo’n 100.000 personeelsleden die op deze wijze via de werkgever te benaderen zijn. Het kantoor is daarmee een belangrijke relatie voor Delta Lloyd, waar inmiddels zestig assurantiekantoren en volmachtbedrijven gebruikmaken van Schade Collectief Online.
Ten slotte heeft Van Lanschot Chabot voor de komende drie jaar een overeenkomst gesloten met LNBB Actuarissen en Pensioenconsultants. Dit bureau, met vestigingen in Dordrecht en Soest, is onder meer gespecialiseerd in advisering over pensioenen voor dga”s. De toegenomen complexiteit van deze materie is voor Van Lanschot Chabot de voornaamste reden voor deze samenwerking.
Het nieuwe pand van Van Lanschot Chabot in het Paleiskwartier in Den Bosch.

Reageer op dit artikel