nieuws

Van Lanschot Assurantiën nadert top-10 in assurantiebemiddeling

Archief

Van Lanschot Bankiers neemt in oktober ING-dochter CenE Bankiers over. Door deze overname wordt Van Lanschot Assurantiën het elfde assurantiebemiddelingsbedrijf van ons land.

ING besloot tot verkoop omdat het CenE niet wilde integreren in de eigen diensten voor vermogende particulieren. Reden daarvoor is dat CenE zich richt op klanten die er zowel privé als zakelijk bankieren. Die combinatie zou komen te vervallen als CenE zou worden ondergebracht in het bedrijfsonderdeel dat onder ING-label voor vermogende particulieren werkt.
De Utrechtse (en enige) vestiging van CenE blijft open naast de 32 kantoren van Van Lanschot. De naam CenE Bankiers wordt in elk geval gehandhaafd voor de advisering aan specialisten, praktijken en ziekenhuizen. De Van Lanschot-klanten uit het zorgsegment gaan over naar CenE. De overname levert Van Lanschot, dat zelf een klantenbestand heeft van 60.000, zo’n 16.000 nieuwe klanten op. Of de overname een banenreductie tot gevolg heeft, is nog niet duidelijk. CenE telt 400 medewerkers, Van Lanschot 1.800.
Assurantiën
De assurantiebemiddelingsactiviteiten van CenE worden samengevoegd met die van Van Lanschot. Het assurantiebedrijf van de Bossche bank passeert daarmee Wagner & Partners op de ranglijst van het intermediair naar provisie-inkomen: op basis van 2002-cijfers komt Van Lanschot uit op een jaarprovisie van e 26,8 mln, goed voor een elfde plaats. CenE stond met een omzet van e 6,5 mln op de 31e plaats.

Reageer op dit artikel