nieuws

Van Keulen verbaast zijn ‘prijsvechters’

Archief

“Wij zijn geenszins van plan van de Nederlandse markt te verdwijnen”, zegt Marc de Moor, directielid van hypotheekaanbieder Argenta en verantwoordelijk voor de Nederlandse markt.

Hij reageert hiermee op uitlatingen van SNS Reaal-topman Sjoerd van Keulen, die bij de presentatie van de jaarcijfers van zijn concern de verwachting uitsprak dat de buitenlandse prijsvechters hier zullen verdwijnen.
De Moor: “We hebben vorig jaar even gas teruggenomen met hypotheken, maar dat was om enorm te groeien in spaarproducten vanwege de renteontwikkeling. Wij securitiseren niet en zorgen voor eigen funding. We hebben dus geld verzameld om weer hypotheken uit te geven. En daar zijn we weer druk mee bezig. Uit Nederland verdwijnen is geen scenario voor ons. Maar dat we een prijsvechter zijn, is zo. Dat is onze strategie.”
Ook Bank of Scotland-directeur Frank van Rijn zegt “volledig toegewijd” aan de Nederlandse markt te zijn. “Wij blijven. Misschien is bij Sjoerd van Keulen de vader wel de wens van de gedachte. Of misschien verwart hij ons, zoals zoveel mensen, met Royal Bank of Scotland. Van Rijn beschouwt zichzelf niet eens als prijsvechter. “In deze tijd van hoger risico is het verstandig om dat in de prijsstelling in te calculeren. Dat doet SNS Bank zelf ook inmiddels. Op alle lijstjes zijn zij duurder dan wij.”

Reageer op dit artikel