nieuws

Van Kampen wil met autopolis concurreren met direct writers

Archief

Van Kampen Groep heeft voor de pakketpolis de TotaalOpvangPolis (TOP) de VKG-E Autoverzekering ontwikkeld, een product dat uitsluitend digitaal aangevraagd kan worden en waarvoor een doorlopende provisie geldt van 10%.

“We hebben diverse keren het verzoek gekregen om met een scherp geprijsd autoproduct te komen, waarmee tussenpersonen een sterk prijsalternatief hebben op de online markt om de concurrent buiten de deur kunnen houden. Dit product, ontwikkeld voor auto’s met een cataloguswaarde tot _ 70.000, kan in veel gevallen de concurrentie aan met de direct writers”, aldus commercieel directeur Eric-Jan van den Berg van Van Kampen.
De VKG-E autoverzekering is vooral aantrekkelijk voor bestuurders vanaf 35 jaar met minimaal zeven schadevrije jaren, die tot 20.000 km per jaar rijden in auto’s jonger dan tien jaar. Deze auto’s ontvangen een extra bouwjaarkorting op het WA-tarief.
Vijf regio’s
Qua dekking kan, zoals gebruikelijk, worden gekozen tussen WA, WA met beperkt casco en WA met volledig casco. Naast de gebruikelijke rubrieken is er ook nieuwwaarde- of aanschafwaardedekking voor totaalverlies binnen zes maanden.
Verder wordt bij de bepaling van de premie onderscheid gemaakt tussen vijf regio’s en vijf km -categorieën, namelijk tot 7.500 km, tot 12.000 km, tot 20.000 km, tot 30.000 km en meer dan 30.000 km per jaar. Daarnaast heeft de verzekerde keuze uit een eigen risico voor cascoschades van _ 0, _ 150, _ 275 of _ 400. In geval van calamiteiten kunnen verzekerden in binnen- en buitenland een beroep doen op de dienstverlening van de ANWB. Schadesturing vindt plaats via Care Schadeservice. Risicodrager is UVM in Hoogeveen.
Volgens commercieel directeur Eric-Jan van den Berg van Van Kampen kunnen binnenkort voor alle producten van de TotaalOpvangPolis online de premies worden berekend en kunnen ze dan ook digitaal via de website van Van Kampen worden gesloten en gemuteerd. “We zijn nu bezig met de implementatie van Level 7 van CCS. Zodra alle aanloopproblemen zijn opgelost, kan iedereen ermee aan de slag.”

Reageer op dit artikel