nieuws

Van Kampen kiest voor Rolls

Archief

Van Kampen Groep, met ruim 2.200 aangesloten kantoren, gaat binnenkort de vergelijkingssoftware Rolls van Kooijmans aanbieden.

Begin volgende maand is het mogelijk om via Rolls de autopolis van Van Kampen in volmacht te sluiten. In een later stadium zullen de bestelauto- en de motorrijtuigenverzekering via Rolls in volmacht te sluiten zijn. Ook provinciale aanvragen kunnen worden verstuurd vanuit Rolls naar Van Kampen.
HetRolls-pakket wordt aangeboden met een korting van ruim 25%. Van Kampen keert voor digitaal aangevraagde polissen binnen de volmacht een extra bonus uit. Een autopolis levert _ 5 op, een pakketpolis voor particulieren _ 10 en een individuele rechtsbijstand- of brommerpolis _ 2,50.
Concurrentie
De keuze voor Rolls en niet voor bijvoorbeeld Klik & Sluit van Voogd & Voogd is ingegeven door concurrentieoverwegingen. “Je vist toch in de zelfde vijver. Het is meer een gevoel. Klik & Sluit was tot voor kort vooral volmachtgeoriënteerd. En het voelt niet goed om je bij je concurrent aan te sluiten”, zegt directeur Lex van Kampen.
Een tweede overweging is van economische aard. “Onze marketingafdeling heeft de meest uitgebreide pakketten van Rolls en Klik & Sluit tegen elkaar afgezet. Daaruit komt naar voren dat Rolls voor onze tussenpersonen goedkoper is. Dat verschil kan tot _ 425 oplopen”, aldus Van Kampen.

Reageer op dit artikel