nieuws

Van Kampen Groep stopt tekening aan de beurs

Archief

Van Kampen Groep in Amsterdam heeft besloten de tekening aan de assurantiebeurs stop te zetten.

Het assurantiebedrijf zegt tot deze beslissing te zijn gekomen uit “strategische overwegingen”.
De activiteiten van Van Kampen Assuradeuren zullen geleidelijk worden afgebouwd. De beursportefeuille (brand, transport, varia) zal nog dit jaar worden overgedragen aan een beursverzekeraar.
“Dit traject zijn we net opgegaan. De definitieve beslissing om met de beursactiviteiten te stoppen, is recentelijk genomen. Namen van kandidaten kunnen dus niet worden genoemd”, zegt woordvoerder P. de Roy.
Succes KompasPakket
Volgens De Roy is het besluit mede ingegeven door het succes van het KompasPakket: het onderbrengen van schade- en levenrisico’s van ruim 1.500 subagenten op basis van één rekening-courant met een verzekeraar.
“Het succes met het KompasPakket heeft geleid tot een herbezinning op de overige activiteiten van onze groep. Naar aanleiding daarvan is besloten om primair met tussenpersonen samen te werken”, aldus De Roy.
De naam Van Kampen Groep verdwijnt niet van de beurs. Als makelaar in assurantiën blijft de groep wel actief aan de beurzen van Rotterdam en Amsterdam. KADERBERICHT
Arrangement met levensverzekeraars
Na de introductie van een hypotheekprodukt onder eigen label in samenwerking met verzekeraar Royal Nederland en geldgever ING Bank, zal Van Kampen Groep binnenkort ook een leven-arrangement op de markt brengen. Als risicodragers voor dit leven-arrangement onder eigen naam treden op: Royal Nederland, Nieuwe Hollandse Lloyd, en EBO Verzekeringen (Monuta Leven).

Reageer op dit artikel