nieuws

Van het Hof aan roer bij Allianz

Archief

Ron van het Hof (42) is vorige week Henri van Lent (61) opgevolgd als directievoorzitter van Allianz Nederland. Van het Hof werkte tot eind maart dit jaar bij de Duitse verzekeraar Gothaer als directeur Marketing en Verkoop. In de aanloop naar zijn terugkeer naar Nederland heeft hij een halfjaar activiteiten verricht voor Allianz SE in München.

Van het Hof heeft ruim tien jaar bij Gothaer in Keulen gewerkt. Hij bekleedde daar diverse directiefuncties op het gebied van levens-, schade- en zorgverzekeringen. Van het Hof startte zijn carrière in de financiële wereld in 1993 in Nederland en is onder meer werkzaam geweest bij Centraal Beheer.
Henri van Lent heeft de functie van directievoorzitter wegens zijn eind vorig jaar aangekondigde pensionering neergelegd. Hij heeft Allianz Nederland en voorganger Royal Nederland gedurende zestien jaar geleid. Daarnaast was Van Lent onder meer ook voorzitter van de sector Schade van het Verbond van Verzekeraars. Met een bijeenkomst in kasteel Oud Wassenaar nam hij afscheid van de branche.
klompen van zijn opvolger Ron van het Hof.

Reageer op dit artikel