nieuws

Van Hemsbergen voor een jaar naar AXA

Archief

Herman van Hemsbergen (46) is benoemd tot algemeen directeur ad interim van AXA Schade. Hij volgt de per 1 juli vertrekkende Khalid Darweesh op. De directie van AXA Verzekeringen wordt uitgebreid met Bert Jan Tiesinga.

Van Hemsbergen stapte eind 2002 op als bestuurslid van De Goudse, waarna hij tot begin dit jaar Spaar Select tijdelijk onder zijn hoede had. Bij AXA gaat hij voor maximaal één jaar aan de slag. “We hebben in het leven- en het zorgbedrijf alle processen geïntegreerd. Dat is bij Schade nog niet gebeurd, omdat dat een verliesgevend bedrijfsonderdeel was. We moeten Schade dus eerst winstgevend maken. We hadden iemand nodig die dat kan begeleiden en Herman heeft daarin veel ervaring”, zegt woordvoerder Jeroen Brouwers.
Hij verwacht dat het schadebedrijf over 2004 weer positieve cijfers zal laten zien. “Daarna kunnen we de processen gaan integreren.” Volgens de cijfers van de Franse moeder is AXA Schade vorig jaar al uit het dal gekropen: over 2003 resteert een nettowinst van e 5 mln, tegen een verlies van e 10 mln in 2002.
Nieuw directielid
De statutaire directie van AXA Verzekeringen wordt per 1 juli uitgebreid met Bert Jan Tiesinga, die de financiën onder zijn hoede neemt. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor AXA Management, dat de directie voert over AXA Beleggingsfondsen. Tiesinga werkte al bij AXA als group financial officer. De directie bestaat nu naast Tiesinga uit voorzitter Jan van den Berg en Larry van der Schoor (met de stevig gevulde portefeuille commercie Leven, Zorg, Schade provinciaal, portefeuillemanagement Leven en Zorg en Marketing/Distributie).
De directie gaat samen met Van Hemsbergen en Paul Boomkamp (operations en ICT) een vijfkoppig managementteam vormen dat de dagelijkse leiding bij AXA Verzekeringen in handen heeft.
Bert Jan Tiesinga is per 1 juli lid van de AXA-directie.

Reageer op dit artikel