nieuws

Van Elderen failliet in kielzog van Uitvaart Advies Nederland

Archief

In het verlengde van het faillissement van Uitvaart Advies Nederland BV is afgelopen week Van Elderen Assurantiën in IJsselstein failliet verklaard.

Van Elderen telde negen medewerkers. Zij waren per 1 april van dit jaar dienst genomen en behoorden tot de twintig personeelsleden van Uitvaart Advies, die vijf dagen eerder waren ontslagen.
Aandeelhouders van Uitvaart Advies waren tot 26 maart 2004: Sunny Field Holding BV (33%), Slavenburg Sales Organisation BV (31%), J. Alderliesten Rotterdam Beheer BV (31%), de Erven W. Zuidema (5%). Na verkoop van 95% van de aandelen op 25 maart 2004 waren de aandeelhouders: Stichting COV (95%) en de Erven W. Zuidema (5%).
Uitvaart Advies, dat in 2002 nog een buitendienst van ongeveer dertig personen had, is in problemen gekomen door een groot polisverval. Circa 40% van de bij Reaal ondergebrachte polissen werd geroyeerd wegens het niet betalen van premie. Het bedrijf ging op 9 juni failliet.

Reageer op dit artikel