nieuws

Van Ek: ziekteverzuim- markt is misschien bijna helft kleiner

Archief

Drs J.C. van Ek (De Amersfoortse) voorspelt dat verzekeraars dit jaar samen voor f 600 mln à f 800 mln aan ziekteverzuimpremies zullen boeken. Tot dusver was de algemene verwachting, dat het f 1 mld tot f 1,5 mld zou zijn.

Van Ek merkte tijdens de presentatie van het jaarverslag op, dat bedrijven met meer dan 25 werknemers op grotere schaal dan verwacht het risico zelf lijken te willen dragen.
Bij De Amersfoortse is er volgens hem inmiddels voor een premievolume van f 40 mln gesloten; Van Ek verwacht dat dit nog zal stijgen tot f 50 mln à f 60 mln.
Volgens Van Ek zijn er in de afgelopen maanden in totaal meer dan 1 miljoen offertes voor ziekteverzuimverzekeringen aangevraagd, gemiddeld drie per bedrijf. Zijn maatschappij zou tot dusver 130.000 offertes hebben uitgebracht.

Reageer op dit artikel