nieuws

Van Duin Assurantiën zet spaarplan af via reisbureaus

Archief

Van Duin Assurantiën in Veenendaal heeft samen met Elvia Leven het ‘Travelmaker Vakantiespaarplan’ in de markt gezet. Het assurantiekantoor zegt twee jaar te hebben gewerkt aan de opzet van het spaarproduct.

De spaarverzekering wordt op 1 augustus van dit jaar geïntroduceerd, meldt het vakblad Reisrevue. De distributie verloopt via reisbureaus waarbij regio-exclusiviteit zal zijn gewaarborgd.
Volgens Van Duin Assurantiën heeft de doelgroep van 40- tot 55-jarigen veelal onvoldoende pensioen om ook vakantiereizen te kunnen betalen. Door inleg van een bedrag van f 50 of meer per maand gedurende minimaal vijftien jaar kan een eindkapitaal worden opgebouwd voor het financieren van vakantiereizen. Dit spaarkapitaal kan ineens worden uitbetaald of worden omgezet in een periodieke uitkering (lijfrente).
De administratie wordt verzorgd door Van Duin die een speciaal computerprogramma heeft laten ontwikkelen. Per spaarplan bedraagt de provisie voor reisbureaus gemiddeld f 250, afhankelijk van de hoogte van de spaarpremie en de looptijd van de post. Van Duin rekent op honderd reisbureaus die meedoen en goed zijn voor gemiddeld honderd spaarplannen per jaar.

Reageer op dit artikel