nieuws

Van der Werf verlaat Aegon

Archief

Johan van der Werf (55) heeft een week geleden zijn laatste dag als directievoorzitter van Aegon Nederland meegemaakt. Hij werkte er meer dan een kwart eeuw.

“Johan heeft besloten Aegon te verlaten”, is de reactie van woordvoerder Jan Driessen. “Onder zijn leiding heeft Aegon zijn verantwoordelijkheid genomen in productverbeteringen en is de klanttevredenheid sterk gestegen. Aegon is van dertien bedrijven één bedrijf geworden en wil in 2010 nummer 1 op de Nederlandse verzekeringsmarkt zijn. Hij vond dit de tijd om het stokje over te geven.”
Wie het stokje overneemt, is nog niet bekend. In afwachting van een opvolger rapporteert de directie vooralsnog aan Jos Streppel, de financiële topman van Aegon. Van der Werf blijft in 2008 wel adviseur van Aegons raad van bestuur. Hij werkte sinds 1982 voor Aegon (onder meer voor Spaarbeleg) en sinds 2002 als voorman van Aegon Nederland.
“Het is niet makkelijk om Aegon te verlaten”, zo laat Van der Werf optekenen. Hij zegt met tevredenheid en trots terug te kijken. “We zijn erin geslaagd de organisatie sterker, efficiënter en echt klantgericht te maken. Aegon Nederland is voorbereid op toekomstige groei.” Bestuursvoorzitter Donald Shepard vindt dat Van der Werf een belangrijke rol heeft gespeeld. “We zijn hem dankbaar voor zijn leiderschap en betrokkenheid die hij al die jaren heeft getoond bij Aegon.”
Communicatie
Het vertrek van Van der Werf zou consequenties kunnen hebben voor de positie van Aegons directeur Communicatie, Jan Driessen. “Dat hangt af van de persoon die hem opvolgt”, is zijn antwoord.
Driessen was rond de jaarwisseling wekenlang afwezig bij Aegon, nadat hij zich begin december ziek had gemeld. Twee dagen voor de aankondiging van het vertrek van Van der Werf keerde hij, ook tot verrassing van zijn directe collega’s, terug. “Ik heb de batterij opgeladen, dat is alles”, luidt zijn verklaring.
Driessen bekleedt de functie directeur Communicatie Aegon Nederland sinds begin 2000. Hij vormde jarenlang een hechte twee-eenheid met Van der Werf.
2003 de strategie ‘Aegon in Beweging’ aankondigt.

Reageer op dit artikel