nieuws

Van der Werf (Aegon): concentreer systeemhuizen

Archief

Aegon-directielid Johan van der Werf heeft vorige week tijdens een regiobijeenkomst van het Verbond van Verzekeraars, de NVA en de NBVA gepleit voor een concentratie van systeemhuizen.

Letterlijk zei Van der Werf tijdens de paneldiscussie: “Er zou een betere samenwerking of zelfs een concentratie van systeemhuizen moeten plaatsvinden. Misschien moeten er zelfs een paar fuseren.” Verder zei Van der Werf dat “de systeemhuizen en ABZ beter met elkaar moeten samenwerken om gegevensverkeer tussen verzekeraars en tussenpersonen beter en efficiënter te laten verlopen”.
De uitspraken van Van der Werf ontlokten Anva-directeur Stoffel van Almkerk de opmerking dat “indikken op zich niet verkeerd is”. Volgens hem moet er echter wel concurrentie blijven. “Dat is namelijk goed voor de prijs en de kwaliteit.”

Reageer op dit artikel