nieuws

Van der Molen gaat bij CED financieel rechercheren

Archief

Nu is hij nog werkzaam bij de landelijke recherchedienst CRI, in de functie van commissaris van politie, maar per half mei treedt Frank van der Molen toe tot het managementteam van CED Holding. Als manager van CED Schade-onderzoek zal Van der Molen (39) onder meer werken aan de uitbreiding van het pakket van diensten van het schade-onderzoeksbureau. De nadruk komt daarbij te liggen op fraude-onderzoek en IT-criminaliteit. “Ik heb begrepen dat er recentelijk ook bij websites van verzekeraars is ingebroken. Ik kan me voorstellen dat CED daarbij voor opsporing en preventie van betekenis kan zijn”, aldus Van der Molen.

In zijn huidige functie bij de CRI heeft Van der Molen zich onder meer bezig gehouden met het tot stand brengen van interregionale fraudeteams die zich bezighouden met het bestrijden van horizontale fraude (waaronder verzekeringsfraude). De commissaris verwacht dat de overheid de bedrijfstak zal ondersteunen bij de verstevigde aanpak van fraude. “Ik pleit voor een situatie waarbij de overheid verzekeraars tijdig een signaal geeft wanneer zij in zee dreigen te gaan met als bekend staande criminelen”.

Reageer op dit artikel