nieuws

Van der Held neemt deel in nieuw makelaarsnetwerk

Archief

Het Rotterdamse assurantiekantoor Van der Held is via het Belgische moederbedrijf J. van Breda & Co deelnemer geworden in het nieuwe Europese makelaarsnetwerk ‘Eos Risq’. Volgens directeur Cees Kuijlaars van Van der Held kan Eos een aangenaam alternatief bieden voor het kolossale Amerikaanse makelaarsgeweld op de Nederlandse markt.

Eos, dat naast Van Breda bestaat uit het Franse Diot, het Oostenrijkse Greco en het Britse Alexander & Forbes, past volgens Cees Kuijlaars in de top-10 van de grootste makelaarsbedrijven ter wereld. Het netwerk telt wereldwijd ongeveer zesduizend medewerkers en haalde in 1999 een provisie-inkomen van 400 mln euro (f 880 mln). Ondanks deze grote schaal blijven de vier partners nationaal herkenbaar, doordat zij binnen de samenwerking hun volledige onafhankelijkheid behouden.
Het nieuwe netwerk is een opvolger van FDG, dat in 1994 werd opgericht. De Duitse deelnemer Funk besloot vorig jaar uit het netwerk te stappen, omdat deze geen heil zag in verdere integratie. De grote Engelse makelaar Alexander & Forbes trad in plaats van Funk toe tot het netwerk.

Reageer op dit artikel