nieuws

Van den Brink & Schuiteman koopt zich los van NN

Archief

Het Puttense assurantiekantoor Van den Brink & Schuiteman heeft zich uit de organisatie ING Assurantiekantoren Nederland gekocht.

De aandelen zijn, met terugwerkende kracht vanaf begin 2005, in handen gekomen van de directieleden Hans Heijting (60%) en Gijs Draaier (40%). Er werken bij Van den Brink & Schuiteman zestien mensen.
Het kantoor was sinds 1991 eigendom van Nationale-Nederlanden. In 1992 werd Heijting door de aandeelhouder als directeur aangesteld. “Ik zag geen meerwaarde in aansluiting van ons kantoor in een groter cluster”, zo verklaart hij het uitstappen uit ING Assurantiekantoren Nederland. “We hebben hier altijd in alle vrijheid kunnen werken en ik voorzag dat de aandeelhouder een andere manier van samenwerken voorstond. In het verlies van zelfstandigheid en van onze kantoornaam zag ik geen toegevoegde waarde.”
Van den Brink & Schuiteman is lid geworden van de NVA. Twee maanden geleden verloor voormalig moeder ING Assurantiekantoren Nederland vanwege productieverplichtingen jegens aandeelhouder NN nog dat NVA-lidmaatschap.

Reageer op dit artikel