nieuws

Van den Bos (ex-Aegon) nu weer weg bij Athlon

Archief

Voormalig Aegon-topman Cor van den Bos is na vier jaar opgestapt als bestuurslid bij de Athlon Groep.

Aanleiding voor het vertrek van Van den Bos (47), die eerder bij Aegon ook al de eer aan zichzelf hield, zijn de zwaar verliesgevende activiteiten in Duitsland en de daaruit voortvloeiende herschikking van taken binnen de raad van bestuur. De gevolgen daarvan waren voor Van den Bos onacceptabel. Zelf wil hij geen commentaar geven: “Het is zoals het er staat in de toelichting van de raad van bestuur. Ik heb er niets aan toe te voegen.”
Van den Bos trad in mei 1997 tot het topmanagement van Athlon. Hij kreeg de portefeuille financiën en werd belast met de uitbouw van de activiteiten in Duitsland. Voor die tijd was hij vijftien jaar in dienst van Aegon en haar dochterbedrijf Spaarbeleg.
Care
Athlon-dochter Care Schadeservice boekte in de eerste helft van dit jaar meer omzet, maar een lagere brutowinst.
De omzet van de keten van schadeherstelbedrijven steeg in de eerste zes maanden mede door vier acquisities met 14% tot f 48,5 mln.
De brutowinst daalde met 5% tot bijna f 4,0 mln. Een belangrijke oorzaak hiervan is volgens Athlon Groep onder meer de hogere personeelskosten.

Reageer op dit artikel