nieuws

Van de Boel stapt uit assurantiekantoor

Archief

Hans van de Boel, ex-directeur van Schreinemacher, is uit het Eindhovense assurantiekantoor Van de Boel, Roodbeen & Ter Beek gestapt.

Van de Boel startte drie jaar geleden het kantoor samen met zijn branchevrienden John Roodbeen en Mark ter Beek. De drie kennen elkaar sinds 1980. Toen werkten Ter Beek en Roodbeen allebei als districtsinspecteur bij Nationale-Nederlanden en hadden zij regelmatig contact met Van de Boel van Schreinemacher. Roodbeen vertrok later bij NN en werd adjunct-directeur IAK. Ter Beek kreeg later als accountmanager voor toprelaties van NN, zowel Schreinemacher en IAK onder zijn hoede.
In 1997 opende het drietal ‘Van de Boel, Roodbeen & Ter Beek Financieel Raadgevers, een kantoor met zeven werknemers dat zich concentreert op employee-benefits met als werkgebied Zuid-Nederland. Op termijn zouden er ook vestigingen komen in Breda en Maastricht. Die zijn er echter nooit gekomen en dat is ook de voornaamste reden om eruit te stappen, aldus Van de Boel. “Dat was zo afgesproken. Maar het kantoor richt zich naar mijn idee te veel op het noorden. Er is zelfs nog een kantoor in Amsterdam bijgekomen. Ik ga nu voor mezelf opnieuw beginnen, uiteraard in het zuiden van het land.”
Aandelen
Volgens John Roodbeen zijn de drie in goed overleg uit elkaar gegaan. Hij zet samen met Mark ter Beek het kantoor voort onder de naam BRB Groep, waarbij de B niet staat voor ‘Boel’ maar voor Bureau van Bureau Roodbeen en Ter Beek. Van de Boel zegt zijn aandelen verkocht te hebben aan de BRB Groep, dat deels eigendom is van een participatiemaatschappij.
Bij de oprichting, drie jaar geleden, benadrukte Roodbeen dat het kantoor “absoluut nergens aan gebonden is en niet, zoals door sommigen gesuggereerd, een NN-captive is”. Ook nu ontkent Roodbeen banden met de verzekeraar. Over de aandelen of de particpatiemaatschappij, wil Roodbeen echter niets uit de doeken doen. “Maar we opereren volstrekt onafhankelijk.”

Reageer op dit artikel