nieuws

Van Ameyde lanceert systeem voor claimsmanagement

Archief

Van Ameyde Interschade in Rijswijk, gespecialiseerd in claimsmanagement en internationale schaderegeling op het gebied van auto- en letselschade, heeft een interactief IT-systeem ontwikkeld. Hierdoor kunnen opdrachtgevers voortaan real-time toegang kunnen krijgen tot hun gegevens en de voortgang van dossiers permanent volgen.

Het systeem, dat de naam Echo heeft gekregen (Electronic Claims Handling Operation,) is ontwikkeld in Portugal en wordt nu in alle vestigingen van de groep uitgerold. Tijdens een speciale presentatie werd Echo bij de opdrachtgevers van Van Ameyde in Rijswijk geïntroduceerd.
“Je moet het zien als een webapplicatie die claimsmanagement combineert met andere vormen van backoffice ondersteuning. Hierdoor ontstaat meer transparantie voor de opdrachtgever, een snellere schadeafwikkeling en kan uiteindelijk de schadelast van opdrachtgevers worden gereduceerd”, aldus commercieel directeur Cees Werff. “Specifieke wensen van klanten op het gebied van kwaliteit en fraudebestrijding zijn eenvoudig, dat wil zeggen zonder ingewikkelde en tijdrovende programmering, te realiseren. Het inregelen van Echo bij een klant kost gemiddeld twee uur programmeertijd.”
Steeds meer opdrachtgevers werken met Service Level Agreements (SLA). In Echo bestaat tevens de mogelijkheid de prestaties van Van Ameyde, gerelateerd aan deze SLA’s, inzichtelijk te maken.
Contract
Dankzij Echo heeft Van Ameyde Interschade een groot claimsmanagement-contract gekregen. Het betreft de verzorging van de gehele backoffice en schaderegeling van een nieuwe internetverzekeraar. Welke verzekeraar dat is, wil Werff nog niet zeggen. “Dit project gaat in februari 2008 van start en de voorbereidingen zijn bijna afgerond.”
De uitrol van Echo, waarin door Van Ameyde _ 4 mln is geïnvesteerd, wordt in het tweede kwartaal van 2008 afgerond.

Reageer op dit artikel