nieuws

Van acceptant tot algemeen directeur bij Winterthur

Archief

Bij Winterthur wordt Martin de Weijer (50) per 1 januari opvolger van algemeen directeur Herman Aaftink

Ooit in 1970 begonnen als acceptant motorrijtuigen is De Weijer al meer dan 27 jaar in dienst van Winterthur, een periode waarin hij uiteenlopende functies heeft bekleed. In 1989 werd hij directeur van het Nederlandse schadebedrijf en begin dit jaar werd hij verantwoordelijk voor de leven- en schadedivisie Particulieren en MKB. “Bij alle operationele bedrijfsonderdelen heb ik inmiddels gewerkt, uitgezonderd het beleggingsbedrijf. Of dat een groot voordeel is? In elk geval ken je de markt. Je weet wat er leeft. Aan de andere kant kan het ook verfrissend zijn wanneer je niet belast bent met die kennis en ervaring.” De Weijer houdt er rekening mee dat op termijn de Nederlandse vestiging wordt omgezet in een NV. Hij voorziet evenwel geen integratie met DBV Leven, zoals in Duitsland. “Zeker niet binnen enige jaren. Onze cijfers zijn wel geconsolideerd, maar daarmee zijn we beide niet onverdeeld gelukkig. Veel liever laten we ons eigen gezicht zien. Verder zijn de bedrijven tamelijk verschillend. Bovendien rapporteert DBV aan Duitsland en Winterthur aan Zwitserland.”

Reageer op dit artikel