nieuws

‘Valsheid in geschrifte’ leidt tot dwangsom AFM

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft financieel adviseubureau Young Management Consultants in Rotterdam een last onder dwangsom opgelegd wegens het niet reageren op informatieverzoeken over een vermeende valsheid in geschrifte.

Deze adviseur vroeg op 25 januari 2006 een vergunning voor financiële dienstverlening aan. Het bedrijf zou gaan bemiddelen bij onder andere consumptief krediet, hypothecair krediet, levensverzekeringen, schadeverzekeringen en beleggingen. Omdat de vergunning nog niet was verleend, opereerde Young Management Consultants voorlopig onder het WFD overgangsregime.
In juni van dit jaar kreeg de AFM een brief van een relatie van het bedrijf waarin Young van valsheid in geschrifte werd beticht bij aanvragen voor levensverzekeringen. Naar aanleiding van dit bericht vroeg de AFM alle dossiers over het aanvragen van de levensverzekeringen op, plus een schriftelijke reactie op de inmiddels beëindigde relatie met de niet bij name genoemde ‘klokkenluider’.
Young Management Consultants liet echter in het geheel niets meer van zich horen. Een aangetekende brief met verzoek om ontvangstbevestiging, werd niet afgehaald en ook een aankondiging van de last onder dwangsom leidde niet tot reacties vanuit Rotterdam.

Reageer op dit artikel