nieuws

Vakonderwijs van assurantieclubs naar professionele instellingen

Archief

De assurantieclubs zullen de organisatie van hun assurantie-onderwijs in hun regio niet langer zelf verzorgen, maar voortaan laten uitvoeren door professionele instellingen.

Dat is de kern van een beleidsplan voor de komende jaren van de Federatie van Assurantieclubs waarover in de jaarvergadering eind mei overeenstemming werd bereikt.
Oogmerk is verbetering van de kwaliteit van het mondeling vakonderwijs.
De federatie loopt met haar beleidsplan achter de feiten aan: diverse assurantieclubs hebben het vakonderwijs al toevertrouwd aan regionale beroepsinstituten als de AOC, SAC, SAVA, CAV en het Assurantie College.
Het ligt in de bedoeling van de federatie dat alle clubs vóór 1 januari 1997 hun onderwijsactiviteiten hebben ondergebracht in een professionele stichting en het mondelinge assurantie-onderwijs straks geconcentreerd zal zijn bij vijf tot zes professionele aanbieders.
De SAC in Zeist trad dit jaar op als gastheer voor de jaarvergadering van de Federatie. Deze werd gehouden aan boord van de raderboot Mississippi Queen tijdens een tocht over Lek en Rijn naar Arnhem.
De Federatie van Assurantieclubs heeft de Zilveren Federatiespeld toegekend aan M.C. Schipper, oud-voorzitter van de Gooische Assurantieclub en aan W. Merx, oud-voorzitter van de UPAC en de SAC.

Reageer op dit artikel