nieuws

Vakcentrale CNV kiest Axent als risicodrager eigen label

Archief

De vakcentrale CNV heeft onlangs een contract met Axent gesloten. Onder de naam CNV Verzekeringen wordt de Aegon-dochter daarmee de hoofdverzekeraar van de christelijke vakcentrale. Behalve Axent was ook Achmea-dochter Zilveren Kruis in de race voor de exclusieve alliantie met het CNV.

Zowel Axent als Zilveren Kruis hebben eerder al onderdelen van het CNV verzekerd. De 88.000 leden van de ambtenarenbond CFO zijn onder contract bij Zilveren Kruis en de vier marktbonden van het CNV met in totaal 170.000 leden zijn verzekerd bij Axent. De CFO zet de bestaande contracten met Zilveren Kruis voort, maar gaat zeker geen nieuwe verbintenissen met de Achmea-dochter meer aan.
Net als de FNV, die haar lidmaatschap onder meer aantrekkelijk maakt door scherp geprijsde Proteq-verzekeringen aan te bieden, kan het CNV met haar eigen ‘verzekeraar’ een nieuw ledenbestand aanboren. Het CNV noemt als aanleiding om met één verzekeraar in zee te gaan ‘de afkalving van het sociale verzekerheidsstelsel’. De vakcentrale wijst daarbij met name op het ANW-gat en de WAO.
Inkomensverzekeringen
Axent start onder het label ‘CNV Verzekeringen’ met arbeids- en inkomensverzekeringen. Hieronder vallen WAO-, ANW-, pensioen-, vut- en spaarverzekeringen.
Op het ogenblik wordt gewerkt aan de afronding van dit pakket. Over een aantal maanden zullen de arbeids- en inkomensverzekeringen worden aangevuld met zorgverzekeringen als ziektekosten-, uitvaart- en ongevallenverzekeringen. Axent en CNV zijn verder bezig een schadeverzekeringspakket samen te stellen.
Niet alleen de ruim 360.000 CNV-leden kunnen gebruik maken van de aangeboden verzekeringsfaciliteiten. Ook de niet-werkende partners en overige inwonende gezinsleden tot 21 jaar kunnen worden meeverzekerd.
Axent zal in CNV-verband zowel gebruik maken van persoonlijke advisering als van direct-writing in de afzet van haar verzekeringsproducten.

Reageer op dit artikel